Veelgestelde vragen

Wie voor de eerste keer kunstgras aanschaft, kan met behoorlijk wat vragen zitten. Geen probleem, we hebben de meestgestelde vragen hieronder voor u op een rijtje gezet. Mocht u hierna alsnog iets willen weten, dan kunt u altijd persoonlijk contact met ons opnemen.

Is kunstgras kindvriendelijk?

Alle soorten kunstgras die wij verkopen zijn geschikt voor kinderen om op te spelen, mits expliciet anders aangegeven. Het gras is vrij van schadelijke stoffen, voelt in veel gevallen zacht, wordt niet modderig, zorgt voor enige demping en kan na het weghalen van een speeltoestel en dergelijke weer rechtop geborsteld worden.

Is kunstgras geschikt voor huisdieren?

Alle soorten kunstgras die wij verkopen zijn veilig voor huisdieren om op te lopen of te spelen, mits expliciet anders aangegeven. Het kunstgras is stevig en bestand tegen eventuele ongelukjes qua ontlasting en zal hierdoor niet verkleuren. Wel is het aan te raden om in zo’n geval het gras even te spoelen met water tegen de stank. Het kunstgras is vrij van schadelijke stoffen.

Hoe echt lijkt kunstgras?

Tegenwoordig is kunstgras vaak niet van echt gras te onderscheiden. Dat geldt met name voor de soorten met een lange spriet en de luxere soorten. Deze soorten zijn speciaal gemaakt om zo echt mogelijk te lijken. Hoe langer de spriet, hoe dichter gestikt de mat én hoe meer kleuren, hoe moeilijker ons kunstgras van echt te onderscheiden is.

Is kunstgras ongezond?

Enige tijd terug werd in het nieuws gesteld dat de rubberen korrels van kunstgras slecht voor de gezondheid zijn. Dit is niet het geval bij ons kunstgras. Ons kunstgras voldoet aan alle eisen, is geschikt voor de particuliere markt en vrij van schadelijke stoffen.

Waar dient valdemping voor?

Veiligheid voorop! Valdemping wordt vaak gebruikt onder speeltoestellen of speelplekken, – en speelveldjes. De naam zegt het al: het dempt een val. Door valdemping ónder kunstgras aan te leggen, heeft u een mooie maar tegelijkertijd ook veilige (speel)plek voor kinderen. Daarnaast werkt valdemping egaliserend bij een oneffen ondergrond, voorkomt het onkruid én werkt het drainerend.

Wordt kunstgras heet?

Net als iedere ondergrond wordt ook kunstgras warm als de volle zon er op schijnt. Toch blijft kunstgras een stuk koeler dan bijvoorbeeld keramische tegels. Besproei het kunstgras waar nodig met water of leg er een kleedje overheen waar u op kunt zitten, zodat u gewoon kunt genieten van de felle zon.

Wanneer heb ik geotextiel nodig?

Geotextiel is een speciaal doek dat u tussen de ondergrond van zand, tegel of beton en het kunstgras legt. Het stabiliseert de ondergrond, zorgt voor een goede afwatering en vult eventuele (tegel)groeven op. Ook is de kans op onkruid door dit textiel nihil.

Kan kunstgras verkleuren?

Kunstgras is kleurvast, wat betekent dat het niet zomaar verkleurd door water uit een zwembad, ontlasting van huisdieren, veel zonlicht of een flinke regenbui. Het is uiteraard wel belangrijk dat u het gras zelf goed onderhoud door blaadjes, eventuele ontlasting van huisdieren en dergelijke te verwijderen of weg te spoelen met water.

Is kunstgras geschikt voor een zwembad?

Ons kunstgras wordt door klanten regelmatig gebruikt als ondergrond voor een zwembad. Het voorkomt dat de onderkant van het bad snel beschadigd en daarnaast is het gras ook erg prettig bij het uit het bad stappen en/of blote voeten. Het kunstgras verkleurt niet door zwembadwater.

Is kunstgras geschikt voor een trampoline?

Ons kunstgras wordt door klanten regelmatig gebruikt onder of rondom een trampoline. Het gras geeft enige demping en het voelt prettig als je er met blote voeten op stapt. Houd bij de aanleg van een ingegraven trampoline rekening met snijverlies. Bij een bovengrondse trampoline kunt u de druk van de poten op het kunstgras het beste verdelen door onder de poten en/of het kunstgras te zorgen voor een harde ondergrond, zoals tegels.

Is kunstgras geschikt voor een balkon of dakterras?

Veel van onze kunstgrassoorten zijn geschikt voor het gebruik op een balkon of dakterras. Dit staat per soort aangegeven op onze website. Het is belangrijk dat het water op uw balkon of dakterras goed weg kan lopen, het kunstgras zélf laat goed water door. Het gras vormt zich daarnaast naar de ondergrond, dus het is belangrijk dat de ondergrond waar u het op gaat leggen, egaal is.
Tip: let bij naar buiten openstaande deuren op dat de grassoort niet te dik is.

Is kunstgras geschikt voor een camping of vakantiehuis?

Kunstgras is zeker geschikt voor op de camping. Sommige klanten leggen het gras in de voortent, omdat het zacht is aan de voeten, makkelijk schoon te houden is en gezellig en schoon oogt. Klanten met een (vaste) kampeerplek kiezen vaak voor kunstgras rondom hun (sta)caravan of vakantiehuis, zodat ze kunnen genieten van een mooie groene plaats. Het oogt mooi en heeft amper onderhoud nodig.

Groeit er onkruid door kunstgras heen?

In principe zal onkruid niet op of in het kunstgras groeien. Wij raden altijd aan om geotextiel aan te brengen onder het kunstgras voor tuin of gazon. Dit minimaliseert de kans op onkruid. Het is daarnaast van belang dat het gras goed gelegd wordt, zodat het onkruid niet aan de zijkant kan groeien. Door eventuele zaden die óp het gras waaien meteen te verwijderen, is de kans klein dat er onkruid ontstaat.

Laat kunstgras goed water door?

Ons kunstgras laat gemiddeld 60 liter water per m2 per minuut door, tenzij expliciet anders aangegeven op de website. De kunstgrasmat bestaat uit kleine gaatjes, waardoor water gemakkelijk wegstroomt. Zelfs na een flinke regenbui zijn zelfs grote waterplassen vrij snel verdwenen.

Wat zit er in het gratis stalenpakket?

Het gratis stalenpakket bestaat standaard uit een selectie van onze beste kunstgrassoorten in de lage, middel en hogere prijsklasse mét de meest natuurlijke look. U kunt het stalenpakket hier aanvragen.

Wat is de beste ondergrond voor kunstgras?

De beste ondergrond voor kunstgras als gazon of voor in de tuin is gebroken puin 04. Het zandbed moet ongeveer 5-10 centimeter dik zijn en centimeter lager liggen dan de eventuele bestrating of een bandje. Op de pagina kunstgras aanleggen vindt u meer info over het voorbereiden van de ondergrond.

Hoe snijd je kunstgras?

Het is uitermate belangrijk om kunstgras vanaf de onderzijde te snijden, ofwel de zwarte kant. Zo kunt u netjes recht langs de rijtjes met steken snijden en voorkomt u dat het gras zelf beschadigd. Voor het snijden van kunstgras kunt u het beste een scherp stanleymes gebruiken.

Hoe bevestig je stukken kunstgras aan elkaar?

Stukken kunstgras bevestigt u aan elkaar met onze speciale band en kit. Bij de juiste bevestiging sluiten de stukken naadloos op aan elkaar. Hoe u twee stukken kunstgras aan elkaar bevestigd, leest u op de pagina kunstgras aanleggen.

Hoe wordt kunstgras vastgezet?

Kunstgras voor een gazon of tuin wordt vastgelegd met onze speciale kunstgrashaken om te voorkomen dat het gras kan verplaatsen. Deze haken steekt u om de halve meter in de randen van het gras en slaat u vast met bijvoorbeeld een hamer.

Hoe bevestig je kunstgras aan een betonbandje of plantenbak?

Grenst het kunstgras aan een betonbandje, vaste plantenbak of wordt het direct op een dakterras, tegels of balkon geplaatst? Dan kunt u onze speciale kunstgraskit gebruiken. U verlijmt het kunstgras met de ondergrond of het materiaal waar het op ligt, zodat het gras niet verschuift.

Hoe leg je kunstgras vast op een dakterras of balkon?

Kunstgras is met onze speciale kunstgraskit te bevestigen op de directe ondergrond. Een gladde ondergrond is perfect. Het gras verlijm je rondom. Bij tegels met groeven kunt u deze groeven het best eerst opvullen met instrooizand of geotextiel, omdat het gras zich exact naar de ondergrond vormt.

Kun je kunstgras op een stenen ondergrond leggen?

Kunstgras is zeker op een stenen ondergrond te leggen. Een gladde betonvloer is perfect, maar bij tegels met groeven kunt u de groeven beter opvullen met instrooizand, geotextiel of valdemping. Het gras vormt zich namelijk exact naar de ondergrond en dus loopt u de kans dat de groeven te zien zijn.

Kunnen jullie het kunstgras leggen?

Wie in of rondom Noord-Brabant woont en alle zorg uit handen wil geven, kiest voor onze aanlegservice. Onze professionele tuinmannen zijn gespecialiseerd in het leggen van kunstgras. Met hun jarenlange ervaring toveren zij uw oude tuin om tot een prachtige nieuwe! Woont u verder weg? Neem ook dan gerust contact met ons op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Hoe leg ik zelf kunstgras aan?

Veel van onze klanten kiezen ervoor om het kunstgras zelf aan te leggen. Dit is goed te doen, mits u de tijd neemt en het stappenplan goed volgt. Bekijk hier stap voor stap hoe u het kunstgras zelf kunt aanleggen.

Moet kunstgras ingestrooid worden met zand?

Dat ligt aan welke soort kunstgras. Bij de meeste nieuwe soorten is instrooien met zand niet meer nodig. Er zijn uitzonderingen, maar dat staat duidelijk aangegeven op onze website. Voor deze soorten geldt dat ingeborsteld zand de grassprieten beter overeind houdt.

Hoe onderhoud je kunstgras?

In principe heeft kunstgras weinig onderhoud nodig. Maaien, sproeien of zaaien is verleden tijd en het zal u dus kosten besparen. Wel is het belangrijk dat blaadjes en dergelijke van het gras worden verwijderd, om de kans op onkruid helemaal te voorkomen. Geotexiel onder het kunstgras houdt onkruid nóg beter tegen. Het gras is weer rechtop te vegen met een harde bezem.

Hoelang gaat kunstgras mee?

De levensduur van kunstgras is afhankelijk van het gebruikt. Over het algemeen heeft u jarenlang plezier van uw kunstgras, zelfs bij intensief gebruik. U kunt de levensduur van het gras verlengen door het af en toe te onderhouden; borstel het gras op met een harde bezem, zodat de sprieten weer omhoog staan. Daarnaast is het belangrijk om het gras vrij te houden van bladeren en afval.

Zit er garantie op het kunstgras?

Als kunstgras goed gelegd is en goed wordt onderhouden, gaat het jaren mee. Daarnaast geven wij u 8 jaar garantie op UV-verkleuring van het kunstgras, mits expliciet anders aangegeven op de website.

© 2024 Kunstgras Outlet Brabant | Disclaimer | Privacyverklaring