Valdemping

Een dempingsplaat is ideaal onder speelplekken. Door een dempingsplaat onder uw kunstgras aan te brengen zulen uw kinderen zachter vallen. Ook is het aan te raden om dempingsplaten aan te brengen als u kunstgras op uw balkon aan wilt brengen. Op deze manier wordt er eventuele schade aan de ondervloer voorkomen en worden kleine oneffenheden onzichtbaar. Als u het kunstgras op een zandondergrond legt zorgt de dempingsplaat voor een zeer stabiele ondergrond en is stabiliserend onderdoek overbodig.
Deze valdemping zit op een rol van 2 meter en is op elke lengte verkrijgbaar. Deze kost 17,50 per vierkante meter

Instrooizand

Sommige kunstgrassoorten dienen ingestrooid te worden met instrooizand. Instrooizand zorgt ervoor dat de kunstgrasvezels mooie rechtop komen te staan en er een stabiel gazon ontstaat. Dit instrooizand is speciaal voor kunstgras, gebruik daarom ook geen normaal zand. Kunstgras instrooizand is namelijk speciaal gedroogd kwartszand met een ronde korrel. Het kunstgras gaat helemaal tussen de kunstgrasvezels zitten waardoor het niet zichtbaar zal zijn en u het zand er niet uit zult lopen. Strooi zand kost 12,95 voor 25 kilo

Geo textiel

Geo textiel is een gronddoek die dient aangebracht te worden onder het kunstgras. Het stabiliseert de ondergrond en zorgt voor een goede afwatering. Ook komt er dankzij dit textiel geen onkruid door het gras heen.
Kosten: € 2,50 per m2

Tape 5 meter

Als u meerdere stukken kunstgras tegen elkaar aan wilt plaatsen of moet insnijden rondom een boom of bij een speeltoestel, dient u de speciale kunstgrastape te gebruiken. Dit is erg stevig en zorgt ervoor dat twee stukken kunstgras naadloos aan elkaar aansluiten.
Kosten: € 20,- per rol (5 meter)

Kunstgrashaken

Voor extra versteviging en het vastzetten van kunstgras kun je gebruik maken van de speciale kunstgrashaken. Deze steek je langs de randen van het gras, om de meter. De haken worden door het kunstgras heen geslagen, bijvoorbeeld met een hamer. Bij kunstgras met een hogere vezel zijn ze niet meer te zien.